Säkerhet


Igår skedde något otroligt tråkigt och framför allt onödigt på Air Star servern. En person påstår att hon blivit hackad. Detta är inte första gången denna person påstår sig ha blivit hackad. Hon måste dessutom se till så att alla vet det. Ingen får missa detta tragiska öde som hänt henne. En hel dag går och det är krig på olika sociala medier. De som inte tror henne och skriver konkreta tips, de som bara skriver onödiga saker och de som står bakom henne och skriker på de som är "elaka". 
 
Man blir inte hackad på StarStable. Det finns ingenting i det. Om man hade kunnat flytta sc, kläder, hästar kanske det hade varit något. Men man får inte ut någonting av att hacka ett SSO konto. Det handlar om att vara säker. Att ha ett vettigt lösenord som håller. Om jag skulle ha Emelie123 så skulle det kanske inte vara speciellt svårt att lista ut mitt lösen om någon ville. Använd inte heller samma lösenord på olika plattformer. 
 
"Att skydda ditt lösenord är ditt ansvar och vi rekommenderar dig att vara mycket noga med att inte dela det med andra och speciellt inte göra det enkelt för människor att gissa det. Supportverktyget finns tillgängligt för hjälp i alla situationer när det gäller Star Stable, men det är ditt eget ansvar att hålla information borta från någon annan än dig själv (till exempel hackers, vänner, familjemedlemmar, etc)." Skriver Starstable på sin hemsida.
 
När man är tonåring så är det mycket känslor, hormoner och livet kan vara allmänt svårt. Någon som ena dagen var din bästis kan nästa dag vara din värsta fiende. Alla vill dig inte gott tyvärr. Och även om du har en bästis så behöver inte hon veta ditt lösenord, för din egen säkerhet. 
 
Och framför allt. Om du märker att något hänt på ditt konto som inte du gjort. Kontakta support och vänta. Ingen i spelet kan hjälpa dig och att sprida falsk fakta om att ditt konto skulle vara hackat hjälper ingen, det skapar bara ett community i kaos. 
 
 
 
 


Hej och välkommen hit!

Vi som driver denna bloggen om hästspelet Star Stable heter Emelie Silverhaven och Brigitta Underhand.

På den här bloggen kan du följa oss både IRL, på Star Stable och hur det är att driva en helt egen klubb! Vi båda är nämligen klubbägare till varsin klubb som är en av de större klubbarna på Star Stable Online. Brigitta Underhand äger klubben Glorious Arrows och Emelie Silverhaven är ägaren till Royal Fighters!

Förutom den här bloggen så driver Brigitta Underhand även en stor gaming-kanal på Youtube, mer känd som Flixiekim.

Vi hoppas du får en trevlig läsning på den här bloggen och var inte rädda för att kommentera. Vi är snabbare än Star Stable-supporten på att svara.
Upp